Dermapen (micro-needling) (klik hier voor de prijzen) 

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Werking Dermapen (micro-needling therapie)

De Dermapen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Meer informatie: https://www.huidzorghouten.nl/micro-needling-therapie

1) Versteviging van de huid + vermindering reliëf

De bindweefselcellen krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, kan je al na enkele behandelingen merken dat je huid steviger en gladder wordt. Reliëf dat ontstaan is door acnelittekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.

2) Vernieuwing van de huidcellen + zuivering

Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De verdikte hoornlaag wordt weer mooi dun, waardoor verstoppingen zoals mee-eters minder kans krijgen. Behandeling met de Dermapen heeft dus ook een zuiverend effect.

3) Egalisering van de huidteint

Overmatig pigment, dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Tot slot kunnen serums met hoogwaardige actieve werkstoffen veel beter in de huid opgenomen worden. De specialiste kan je adviseren welke producten je thuis en tussen de behandelingen door kunt gebruiken om het effect te optimaliseren (LINK MICRONEEDLINGSET BABOR)

Indicaties Dermapen

Behandelfrequentie Dermapen

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich “onder” het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij micro-needling therapiemicrodermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening zijn er gemiddeld 5 á 6 behandelingen in kuurverband, elke 4-6 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor je huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van de huid goed gevolgd kan worden.

Dermapenbehandeling (micro-needling therapie)

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op de huid, waarna de Dermapen roterend over de huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heb je enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 á 2 uur.
De specialiste kan nauwkeurig bepalen wat je huid nodig heeft en zal dit tijdens het opstellen van het behandelplan met je bespreken. Eventueel zal de specialiste je het gebruik van EMLA crème adviseren. Dit is een verdovende crème die een uur voor de behandeling aangebracht wordt en in moet trekken onder folie. Het is belangrijk de aanbrenginstructies zorgvuldig op te volgen. EMLA is via de huisarts te verkrijgen!

Hoe reageert mijn huid op de Dermapen behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Je kan gewoon de dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor je omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 30 of 50 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Babor producten in de webshop

SPF 50 in de webshop

Ultimate calming serum in de webshop

Collagen booster cream in de webshop

Collagen infusion in de webshop

Prijslijst Dermapen / Micro Needling Meer informatie

gelaat

€ 130,-

gelaat en hals

€ 155,-

gelaat, hals en decolleté 

€ 180,-

kaaklijn en bovenlip

€ 90,-

Oogcontour

€ 55,-

Voorhoofd

€ 55,-

Bovenlip

€ 45,-

Neus, neuslippenplooi, frons

€ 80,-

Striae

op aanvraag

Littekens 

op aanvraag

 

Nieuws

Klik hier voor het laatste nieuws op Facebook.

FACEBOOK

Waxing

Waxen is een methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Maak direct een afspraak!

RESERVEER

Massages

Een klassieke massage is van oorsprong één van de oudste massagevormen. Maak direct een afspraak!

RESERVEER

Waar kunt u ons vinden?